vanuit de bus naar Surat Thani - Reisverslag uit Surat Thani, Thailand van Miranda Cardinaal - WaarBenJij.nu vanuit de bus naar Surat Thani - Reisverslag uit Surat Thani, Thailand van Miranda Cardinaal - WaarBenJij.nu

vanuit de bus naar Surat Thani

Door: mirandacardinaal

Blijf op de hoogte en volg Miranda

30 Augustus 2010 | Thailand, Surat Thani

hi allemaal,

Zit nu lekker in de bus op naar Surat Thani om vervolgens morgen bij het retreat aan te komen. Ik mis het zo om even jullie te laten weten hoe het nu is hier en wat ik allemaal mee maak. Nu is dat niet helemaal waar, want ik mis vooral het lezen van jullie reacties! Vanmorgen de foto's er onverwacht toch nog snel op kunnen zetten. Nu ga ik eens even rustig een verhaaltje vertellen. Het is een lang verhaal geworden, maar tja je kan er dan ook 10 dagen mee doen! hihi.

De Nachtboot was duur 400 B, maar betrouwbaar. Toen we in Surat Thani aankwamen, waren de mensen totaal niet vriendelijk! Schreeuwen dat we met hun mee moesten komen. Uit eindelijk maar wel gedaan, want we wisten niet hoe we het anders moesten oplossen? Goed met een ticket op pad in een taxi; zo veel mogelijk mensen erin en bagage op het dak geknoopd, naar het volgende punt. hIer kregen we een sticker die we zelf net zo goed ook hadden kunnen schrijven. Daarna van 5.30 tot 8.00 uur gewacht te hebben weer in een taxi op naar de bus, hopelijk! Na een goede, maar een stres volle reis, want ik had mijn grote potemonnee met euro's, dollers, Thais, pinpas en creditkaart beneden in mijn grote tas laten liggen. God zij dank niets aan de hand toen we in the middle of no where uitstapten. Daar was wel een zeer aardige toeristen info mannetje, maar we vertrouwde het niet helemaal. Advies opgevolgd en het klopte allemaal. Wij opzoek naar een plek om te slapen in Krabi. Dit had hij ook uitgezocht voor 150 B bungalo en het was prima voor 1 nacht. Op naar the tiger cave! Met een taxi voor 50B das mooi. Terwijl wij daar die 1237 treden aan het beklimmen waren zijn we meerdere mensen tegen gekomen. 1 daarvan waren Talia (uit de USA) en Audy (die werkte op Railay). Zij was aan het mediteren toen we boven kwamen, we raakte aan de praat en hup het bleek dat zij de retreat ook had gedaan. Oe das interessant! Praten was alleen lastig, want zij had geen stem, maar tje wat kwam er van haar een partij positieve energie af! We wouden toch al naar Railay gaan dus kunnen we daar verder kletsen en ze zou dat ook super graag willen delen met ons. Audy zei ons om 9.00 uur bij de pier te staan. Nadat hij ons op de scooter naar de hoofdweg had gebracht kwam alles goed. Zo een taxi naar het centrum (met heerlijke love songs, un breake my heart) en daar op de markt wat gegeten. Toen nog een goede voet/been massage, want die 1000 treden moesten er nog uit.

Volgende morgen vroeg opgestaan en toen we de juiste taxi naar de boot hadden genomen, tenminste... we zagen de pier niet. Hoorde we achter ons ineens Hello... Het was Audy! Hierdoor ging de overtocht vlekkeloos. Kamer geboekt, en een snorkeltrip daarna heerlijk aan het zwembad liggen! Maar Lyn ging op verkenning vooral naar de Lagoon dat schijnt echt fantastisch te zijn. Toen ze daar kwam zag ze een man vechten om veilig naar beneden te komen. Ze heeft hier op gewacht, voor de zekerheid. De weg er naar toe was niet te doen zo glibberig. Dit bleek achter af echt een gewellige en gulle man te zijn. HIj zat in een hotelkamer van 5000B p.n. We mochten daar dus film kijken en internet gebruiken.

Het snokelen was aardig de volgende dag, maar niet geheel wat we hadden bedacht of wat er op de folder stond. Wel daar de set van James Bond gezien. De dag daarna zijn we gaan klimmen ik was niet helemaal zeker van mezelf dus ik mocht achteraf betalen, maar goed ook. Ik ben tot 4 a 5 m vanaf de grond gekomen dan kon ik geen grip vinden en dan gaf ik het gewoon op (niet mijn ding ook niet betaald). Die avond ben ik volledig uit mijn dak gegaan in de plaatselijke bar; The last bar. Hier werd ook echt een geweldige vuur show weggegeven, mam, 10X beter dan in Parentian en Heerlijke live muziek. Zalig ik voelde me weer helemaal goed daarna.

Volgende dag ja ja eerst ontbijt en wat voor 1; Mike en Talia hadden ons uitgenodigd, omdat ze al wisten dat wat ze bij hun kookklas zouden gaan maken veel te veel zou gaan zijn. En ja dat klopte. Ik kreeg de helft nog niet eens op van 1 potie. Wat was het allemaal; groene kurrie, kokosnoot creme paddestoelen saus, zoet zuur met vis en een bord rijst. Als toe; overheerlijke pompoen soep in zoete kokosnootmelk. Echt ik had nooit gedacht dat ik dit voor ontbijt kon eten, maar het was allemaal zo zalig! gelukkig was het ook mijn lunch. Want wat we daarna hebben gedaan was het hoogte punt van mijn reis tot nu toe!

DE LAGOON BEKLIMMEN EN AFDALEN! We hebben tot nu toe zeer veel geluk met het weer want het was al 3 dagen droog hierdoor was het mogelijk! Op naar het uitzichtpunt, dit was in vergelijking tot de rest zeer makkelijk te bereiken. Heel mooi je hebt de foto's vast gezien. Toen op naar de Lagoon. Mam ik ben blij dat je er niet was want ik had nooit gemogen van je. Het eerst stuk kon je kiezen uit een verticale drop langs een touw met knopen en lussen of stijl naar beneden met alleen een touw. Hiervoor heb ik gekozen. Ik was al haverwegen toen het paar voor mij terug kwam en vertelde dat de volgende ok was maar dat die daarna een vertikale drop was waarvan de laatste 1,5 m geen touw meer was. Zij vonden het niet verantwoord om te doen, want bij de terugweg erop komen was geen doen geweest. Tja daar zit wat in dacht ik.
Toen kwamen er 3 jongens aan en die gingen er vanaf op bloote voeten alsof het niets was. Ik heb hen netjes gevraagd of ik mee mocht en of zij mij af en toe een handje wilden helpen. Geen probleem, dus hup daar gingen we! Het laatste stukje gaven ze me een voetje en hup..... ik swingde door naar de andere kant, pats tegen de rotsen. Maar ik ben nog steeds heel hoor. Daarna heerlijk genieten in een prachtinge Lagoon en Lyn maar boven op mij wachten. Gelukkig is ze later toch ook gegaan met een ander echtpaar! Ik ben lekker naar het strand gegaan, waar ik mijn kleren heb geprobeerd uit te wassen. Oei wat waren die vies en schoon worden ze echt niet meer, van die rode kei.

Als je van bomen, strand, bergen en avontuur houdt is dit the place to be! Wat heb ik daar genoten van al het schoons om me heen! Dan heb ik het niet alleen over de lagoon, maar eigenlijk over heel Railay.

Goed iedereen gedag gezegd, ook het eiland, ik vond het best lastig maar op naar Phi Phi. Hier gaan we naar toe om enkel te duiken. Achteraf hebben we de eerste dag toch nog even gesnokeld, want op Maya Bay is de film the beach met Leonardo di Caprio opgenomen (toch leuk als je daar geweest bent).Na het strand door planten naar de andere kant. Over een trap en rotsen naar de boot zwemmen. Heen ging fantastisch, maar terug wat een spektakel! Ging Miranda met de zak met camera's voledig plat te water, ik gleed uit over de rotsen. Het deed niet zo een zeer, maar onderhuids heb ik aardig gebloed, mijn bovenbeen is dikker en natuurlijk blau. Ben ik blij met de arnikazalf, komt deze ook nog van pas!

De dag hierna ben ik gaan duiken, het is schandalig, want ik heb mijn legitimatie niet laten zien en toch mocht ik mee op een diepduik van 32 m. Wat ik overigens echt super vond. Het was wel spannend om naar beneden te gaan er stond echt super veel stroming! Nu beneden rustig op de w.c zittend en om me heen kijkend ging de lucht en stuk langzamer, maar niet bij iedereen. Ik zag ineens een prachtige Trikkerfish wou Lyn met de camera roepen maar ze was te ver.... toen rechts zag ik een enorme vis Giand Pufferfish! Wauw ik kijk terug en WAAR IS IEDEREEN? weg allemaal weg, ok en nu? Goed rustig blijven denk aan je adenhaling, maar er zijn ook andere gedachten. Oei ik kan nooit alleen naar boven.... ik kan geen savety stop maken, daarvoor is de stoming te erg. O.k hoeveel lucht heb ik nog 80 Bar goed 1 min rond kijken. En anders moet ik het toch alleen proberen... Hey kijk een lichtje; dat is de zaklamp van de instructor, Jippie! gevonden! Nu naar het touw en dan omhoog! Tja die anderen deden al samen met 1 tank lucht, oeps wat een duik! De tweede was prachtig en niemand zonder lucht of kwijtgeraakt. Niet te vroeg juigen, want na de derde duik die we niet hebben gedaan, was de benzine op. We hebben nog zeker 1,5 uur op een sleep moeten wachten. Maar ach zijn het geen bussen waar ik in Europa pech mee hebt zijn het in Azie de boten.

Nu zijn we dus weer opweg van Krabi naar Surat Thani de bus is voor ons terug 10B goedkoper. Dat is weer mooi! Net voordat hij vertrekt zijn we even naar de markt gegaan waar we verschillend fruit hebben gehaald. ronde ballen 1/2 kilo, Rambutan 1/2 kilo, komkommer, groene- gele mango en een tros bananen voor 60B prachtig! nog even vitamine voordat we niets krijgen, want ons is aangeradan door Talia om 3-5 dagen niet te eten, want je doet daar niets en anders kom ik alleen maar aan. Ze heeft gelijk, want afvallen ho maar dat lukt hier niet! Ik ben ook zo benieuwd waarom Talia niet praat? Ik heb het haar meerdere malen gevraagd, maar ze gebaart telkens, dat komt wel over de mail. De laatse avond vroeg ik; komt het door de retreat? Haar antwoord was; Ik heb mijn stem daar weg gegeven, maar het is een heel lang verhaal ik vertel het wel na dat je daar bent geweest scheef ze op een papiertje. Ik ben benieuwd, maar wees gerust of misschien sommige van jullie teleurgesteld, ik ga mijn stem aan niemand geven!!! Het schijnt ook dat je taakjes krijgt om te doen ik ben benieuwd, zolang het maar niet koken is. Dat heb ik spontaan honger! Je hoeft geen wit te dragen en alle spullen mag je bij je houden, maar alle verleidingen uitschakelen, zoals telefoon inleveren, computer etc. Ik ga nog wel een speciaal dagboekje kopen denk ik, want dat heb ik misschien toch nodig. Maar goed ik heb nog 1 dag om daar over te denken.

LIeve allemaal, ik ga nu even aan me zelf denken; me, myself and I
Dikke kus en knuf

• 30 Augustus 2010 - 12:26

Chantal:

Hey lieverd, wat een geweldige verhalen weer. Je wordt ook steeds beter en rustiger in het opschrijven ervan. Leuk om te lezen. Leef helemaal met je mee. Nogmaals: veel ontdekkingsplezier in de retraite en niet je stem weggeven hoor! ;-) Dat kan toch nergens goed voor zijn. Ben wel benieuwd overigens wat erachter zit. O ja en mocht je nog twijfelen.. Ik zou zeker een boekje voor jezelf kopen. Dat kan echt helpen in je stilte proces denk ik, bijvoorbeeld om je gedachten tot rust te brengen en is ook leuk voor later.

Dikke zoen en ben trots op jou als reiziger!!

Chan

• 30 Augustus 2010 - 12:32

Ireen:

Ha meis, geef je stem maar niet weg want miran zonder gezellig geklets... kan het me niet voorstellen ;-) Best wel spannend dat klooster! Wanneer kom je daar dan weer uit? Hele dikke kus en tot snel!

• 30 Augustus 2010 - 13:29

Shirley:

wat een mooie avonturen en foto's!!!
    Ook met gebaren zouden we lol hebben maar met stem heeft toch mijn voorkeur.

Ik zal extra aan je denken aankomende dagen en misschien ga ik ook wel 10 dagen gebaren tegen sidd :) haha.

Ik begin overmorgen met mijn nieuwe baan. Niet zo spannend als jou avonturen natuurijk, maar op zich ook heel spannend.

Geniet ervan in stilte en we denken aan je.

Liefs
    Shir en Sidd

• 30 Augustus 2010 - 13:47

Linda:

Wauw, wat een lang verhaal! Daar zal je wel lang mee bezig zijn geweest. Ik vind het allemaal superinteressant wat je meemaakt. Jammer dat we nu 10 dagen niks gaan horen, maar ik ben wel erg benieuwd naar hoe je het gaat ervaren. Heel veel plezier en succes!! Love you

• 30 Augustus 2010 - 14:17

Maris:

Wat een heerlijk verhaal weer. Een nog beter beeld bij die prachtige foto's.
    Heel veel plezier en rust gewenst bij de retreat. Ik wens je een geweldige tijd en hoop dat je vindt wat je zoekt.

Kus

• 30 Augustus 2010 - 14:39

Anja:

Jeetje, wat ben jij aan het avonturen! Ik geloof dat je het wel getroffen hebt met je reis genoten. De fotos zijn prachtig. Ik wist niet dat je zo veel kleuren onder water kan fotograveren.
    Veel succes met je retreat.
    Heel veel liefs and hugs back!

• 30 Augustus 2010 - 17:36

Ellen:

Hoi Miranda. Ik lees steeds met veel belangstelling wat je allemaal beleeft daar. en wat een prachtige foto's! Geniet maar lekker verder. Ben benieuwd hoe je de retraite ervaart.
    Groetjes, Ellen

• 31 Augustus 2010 - 19:03

Stephanie:

Hey miran,

Wat is het toch leuk om al jou geweldige verhalen te lezen. En... trouwens ook hele mooie foto's. Wat word ik toch jaloers als ik al jou avonturen lees, dan denk ik: Dat wil ik ook!!!
    Maar goed eerst nog maar even het laatste schooljaar afmaken, want het gaat deze week weer beginnen. Doe voorzichtig en geniet van de 10 dagen rust.

Kus

• 02 September 2010 - 14:19

Laura:

Heyyyy chicka wat een verhaal zeg!!! Echt onwijs leuk om dat allemaal te lezen, net of je er weer een beetje bent..:) Die vrouw met de stem klinkt wel een beetje duister. Was tijdens het lezen al bang dat jij je stem ook ging inleveren, maar gelukkig schreef je later dat je dat niet ging doen whaha....!!! Leuk ook om elke keer andere mensen te ontmoeten ben je tenminste ook niet zo alleen. Hoe voel je je verder? En kan je ondanks alle leuke, spannende en enge dingen ook een beetje tot rust komen, en alles op een rijtje krijgen. Nou ja je bent nu in ieder geval even lekker aan jezelf aan het denken, ben benieuwd hoe het is geweest. Hier gaat alles nog goed hoor, gewoon de normale dingen, werken en weekeind vieren whaha. Ik ga van het weekeind samen met Rogier zijn ouders en zijn zusje en haar man een weekeindje naar Vlissingen. Zijn tante gaat daar trouwens dus ik ben benieuwd. Ben vandaag nog even gaan kijken voor een nieuwe outfit, maar niet echt iets leuks gezien. Verder jaja ik ga beginnen met een studie, alleen ik moet daar of frans of duits bij doen, ben nog even aan het nadenken wat ik zal doen. Nou lieverd pas goed op jezelf, en k ben heeeeeeeeeeeeeeeeeeel benieuwd naar alles.

Dikke kus en ik mis je wel hoor