het droomverhaal - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Miranda Cardinaal - WaarBenJij.nu het droomverhaal - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Miranda Cardinaal - WaarBenJij.nu

het droomverhaal

Door: mirandacardinaal

Blijf op de hoogte en volg Miranda

26 September 2010 | Thailand, Bangkok

Hi allemaal,

Ik ben dus nog steeds levend!
De eerste nacht verbleef ik in de homestay! als je het ook eens van plan bent; boek dan iets met het verzoek om daar te kunnen slapen. Je leeft dan nl. ook nog eens tussen de Mahout trainers!

Ik heb daar een fantastisch gezin leren kennen uit Australie.
Helaas moest ik de volgende dag naar de VIP hotel!
Het was inderdaad een stuk luxer, maar gelukkig wou Chris me iedere avond ophalen, want we waren er met 2 mensen.

De eerste dag:
Nadat ik de prachtige mahout kleding aan had getrokken om 9.30 verzamelen bij de ingang. Ja hoor daar kwam de eerste olifant het bos uit zijlen! Jezus wat een prachtig, maar vooral groot beest!
Toen de tweede een stuk kleiner. Mat de gene die alles regelde gaf ons loodjes. Hierdoor mocht ik op de grote man!
Met heel veel moeite ben ik erop geklommen. Mijn Mahout liep naast me wat ik niet eerlijk vond, want ik voelde me niet zo veilig boven op dat grote beest. Dan ging dat stomme beest ook nog met zijn oren flapperen waardoor ik helemaal van links naar rechts werd gegooid!
Bij de school heb ik te horen gekregen hoe mijn olifant heette Dor en Song is de Mahout.
Leeftijd van de olifant 45 jaar. Hierna heeft Mat de commands verteld en 1x laten zien. En nu aan de slag oefenen maar! Goed dat was erg lastig, maar ik moet zeggen nadat je gehoord heb dat je maar een vlieg op hun nek bent wordt je wat harder en durf ik echt af tezetten van de olifant.
Een aantal kreten zijn;
Song Soong, Bai, How, Deemak.
vertaald;
get on from the site, go forward, stop en zeer goed!

's Middags zijn we in bad gegaan.
Oh wat is dat toch leuk om te doen en vooral de blanke mensen zo nat mogelijk maken!

Die avond hebben we 3 verjaardagen gevierd een Jappanse vrouw heeft dat allemaal geregeld. En fijne is dat iedereen welkom is en hoe meer mensen hoe meer vreugd!
Dit zie je wel op de foto's! 1 van de cake was voor Chris (uit Autralie)
Oh ze was dol gelukkig!

Volgende dag de belangrijkste dag van alles! Op naar de Jungle.
Ik had al gezegd dat dit mijn droom was, nouhet was het ook letterlijk!
Mijn olifant ging er bijna vandoor om iets te kunnen eten en dat was mijn dejavu! Prachtig ik kan me niet nog gelukkiger voelen dan dat!
Ik kan in mijn eigen ogen nog wel de angst zien, maar dat ik ook logisch! Als je van zo een beest afvalt breek je zeker al je botten! Het wiebeld aan alle kanten.
Toen de beste lunch gehad ever! BBQ in het oerwoud wat wil je nog meer?
Oh ik weet het vodka, ja hoor dat was er ook bij!
Toen een middag tukkie helemaal mijn stijl. Wat een leven zo.
Hier zou ik zo alles voor opgeven!
T is dat ik jullie dan nooit meer zou kunnen zien! Op de terug weg heb ik me zelf even geknepen in mijn arm. Om zeker te weten dat het geen droom meer is!

Die avond is er helaas een spier verkeerd geschoten in mijn rug.
Dus ik heb nu nog steed enorme rugpijn en slik 2 tot 4 pijnstillers per dag. Nou Maris dan weet jij hoe erg het is!
Maar dit hield me natuurlijk niet tegen om van de olifant af te blijven.
Volgende dag er gewoon op en gek genoeg ik voelde even geen pijn.

De show gezien, het olifanten ziekenhuis en de papierfabriek!
Zo gaaf allemaal en Lola (van autralie) deed er in mee.
Volgende keer ga ik die tour doen!

Die middag met Chris en Lola en grootmoeder meegereden naar Chang Mai. Ook celine mocht mee, ja ik leer echt zoveel mensen kennen!
Zij verbleven in een super de luxe hotel van 1200B p.n. Dus ik op zoek naar een hostel, hoewel er in dit gebied er weinig zijn! Maar gevonden en fantastisch schoon ook nog! voor 300B perfect de naam is Lannathai Guesthouse!

De volgende dag naar de tijgers!
Ja je leest het goed en je ziet het goed op de foto's ik heb met mijn hoofd op tijgers gelegen!
Natuurlijk een ervaring die je niet nog eens doet!
Gister avond ondanks de pijn wezen stappen echt super leuk.
Eerst naar een karaoke bar geweest, waar de maiden aan het wachten waren om opgehaald te worden door een man. Daarna naar een hardrock cafe.
Toen het dicht ging wouden we nag niet naar huis. We zijn toen door een Thai's meisje in een taxi weggestuurd naar the place to be! Een of ander hotel, waar achterin een hele grote discotheek zat! Echt heel bizar om dat mee te maken! Hier waren wij zowat de enige blanke mensen. Toen om 4 uur naar huis in een tuk tuk!
Super avond, maar nu nog meer last van mijn rug helaas eigen schuld!
Ga nu even lekker genieten van mijn tv op mijn kamer. Gek he dit soort dingen ga je zo waarderen!

Het laatste wat ik nog kwijt wil is dat de namen hier fantastisch zijn.
De ene heet lucht, de andere zon. Het leven is zo simpel wij in het westen maken het ons ook wel erg lastig, wij willen altijd maar bijzonder zijn!

Lieve mensen ik ga de volgende keer een verhaal vertellen waar Irene wel in voor komt. Want ik ga haar morgen ophalen! jippie!

Lin super om op het laatste mament toch nog geskyped te hebben.
Geen tijd meer om op taal fouten na te lezen.
Kuskus

foto's:

• 26 September 2010 - 10:58

Mamma Erna:

Jeetje meis, wat maak jij geweldige dingen mee. Ik lees je verhalen altijd met veel plezier en vindt het super wat je allemaal doet.
    Ik ben trots op je!
    En wat een prachtige foto's. geniet nog maar heel veel van al dat moois.

Dikke kus.

• 26 September 2010 - 12:45

Desiree:

Hoi
    3x is scheepsrecht. Hoop dat je het toch ergens gelezen hèbt. Jouw dotje is een gigabeest!! Je zat minstens 2m boven de grond en ik weet hoe dat aanvoelt met lopen. Afschuwelijk. Je bent in ieder geval je droom rijker en het is gelukkig weer allemaal goed gegaan. Geniet ook van de rust tussendoor. Liefs Dees

• 26 September 2010 - 15:13

Dick En Greetje:

Ha Miran , ja we hebben Ireen net op het vliegtuig gezet. Ze had er geweldig veel zin in, en vond het ook heel spannend... Heel heel veel plezier samen!!! gr. Gr.

• 26 September 2010 - 15:58

John:

Hoi Miranda.
    Wij (Marjan et moi) zijn net terug van Lefkas. Mooie vakantie samen gehad, maar als ik jouw avonturen lees.... tja dan ben ik jaloers! Is toch heel wat anders. Geniet verder van je schitterende reis, belevingen en emoties.

• 27 September 2010 - 08:01

Maris:

hey meid!

jij aan de pijnstillers, wow!! Je bent zeker de hele dag high??
    Wel gaaf dat je ondanks de pijn toch gewoon doorgaat (had ik ook gedaan hoor!!)]
    En wat een gave foto's met het tijgertje. Moet een hele belevenis zijn.
    Ik miste eigenlijk een foto van jou op de olifant (waarbij jullie beiden in beeld waren).. Maar deze foto's waren ook weer prachtig.
    Wat me wel opvalt is dat je steeds nieuwe mensen ontmoet, dat zal de hele belevenis nog leuker maken! Gelukkig maak jij altijd wel makkelijk contact.
    Nou meid, sterkte met de pijn en heel veel plezier met Irene.

Dikke kus!!

• 27 September 2010 - 08:05

Chantal:

Lieverd! Wat zie je er goed uit! Stralend koppie bij de tijgers. En wat bijzonder dat je zo even met de olifanten hebt mogen leven. Echt een dream come true for you! Hier in NL gaat alles goed. Veel plzr op je vervolgreis met Irene. Doe haar liefssss

Kus voor jou, Chan

• 27 September 2010 - 16:22

Ellen:

Wat een heerlijk verhaal weer en wat kan je het mooi omschrijven elke keer. Lekker blijven doen, ik geniet mee...groetjes en doe voorzichtig.

• 28 September 2010 - 20:57

Daphne:

Hey miran,

Wat een prachtige foto's met die tijger en de olifanten dat moet wel hartstikke gaaf geweest zijn. Geniet nog lekker van je reis.

Kus Daphne

• 29 September 2010 - 14:06

Miranda Cardinaal:

bedankt lieve mansen voor de reacties!