waterval
Door: mirandacardinaal
Blijf op de hoogte en volg Miranda
09 Oktober 2010 | Laos, Luang Prabang
Hoe is het daar in ons kikkerlandje? Is de herfst al echt ingetrokken?
Al plannen voor de herfstvakantie?? Zo ja laat het me weten, want das ook leuk om te horen!
Hey mam, ik lus geen corriander dat is het i.p.v. basil!
Hier is de regentijd nu duidelijk merkbaar aan het afnemen.
Dinsdag 5 okt zijn we rustig aan gaan opstaan met de gedachte om een moter te huren, maar helaas dit is niet door gegaan. Overal wordt er voor gewaarschuuwd in de Lonely Planet en bij het informaite centrum. Het lijkt wel of Miranda verstandig aan het worden is??? Dus een tuk tuk pakken... Hier hadden we de keuze uit twee watervallen in de omgeving. Een lage en een hoge. Irene en Mike wouden de lage en ik de hoge, maar het maakte hun nietecht uit dus zijn we naar de hoge gegaan; Tat Kuang Si. Dit was vermoedlijk ook de gene die een Laos jongen ons had aangeraden. We hadden Sieksa in Lang Nam Tha ontmoet en hij had ons tips gegeven over Luang Prabang. Zo ook een restaurant waar hij 2 jaar had gewerkt als kok.
De waterval was inderdaad de moeite waard! Eerst entree betalen, wat je hier in Laos overal tegenwoordig moet doen. Toen de lieve beertjes bekeken! Irene over het 1ste hek geklommen om mooiere foto's te kunnen nemen. Hierna een kaartje van de waterval bekeken en rechtsaf geslagen over een bruggetje zodat we een iets rustigere route konden lopen. Dit klopte ook wel. Na de waterval bewonderd te hebben zijn we naar boven geklommen zodat we boven over de waterval heen konden en aan de andere kant weer konden afdalen.
Helemaal top was het daar boven met de afgond aan de linker hand en de slippers in de rechter hand. Deze moesten we wel uitdoen als we ze niet in de modder achter wouden laten. Wat een heerlijk geluid die kletterdende waterval en het verfrissende water om ons heen!
Met het afdalen wou Irene even aan een liaan hangen, maar oei ze hing ineens boven de afgrond! Tja dit soort dingen zou in Europa echt onmoglijk zijn vanwege allerlei veiligheidsvoorschriften. Beneden aangekomen kon je ook nog eens zwemmen dus ik er heel elegant in via een touw slingerend het water in geplonsd. Oei wat is dat koud, maar wel verfrissend!
Op naar de tuk tuk driver, hij stond er nog dus op naar de Wat in het dorp. Hier rustig rond gelopen. Het is klein, maar oh zo rustgevend. Monnikken horen zingen, super!
Toen opzoek naar het restaurant waar Sieka had gewerkt. Tum Tum Banbu een super chic restaurant, maar wel goed eten! We hebben zijn naam laten vallen en dat vond iedereen heel leuk, want ja ze kennen hem allemaal!
Hierna een lekker drankje op de straat en toen slapen maar.
Volgende dag weer op en vroeg in de morgen over de markt gestruind. Hier kinderen zien voetballen en genoten van alle mensen om ons heen.
Een heel stuk verhaal is verloren gegaan voor de 2 de keer! wat heb ik er de pest in!!
09 Oktober 2010 - 06:55
Jaap De Munck:
Hallo Miranda,
Zeeuws Vlaanderen is geen Laos. Toch daar een fijne week gehad. Het Zwin, Knokke en Hulst (mooie vestingstad) bezocht. Martijn is nog 2 keer langs geweest. Een keer met de auto en een keer met de Veerboot van Vlissingen naar Breskens.Nu moet de boot nog naar de Grevelingen voor een winterbeurt van de motor. Kost ons een dag of 5. Willen dat deze week doen,omdat het mooi, rustig herfstweer is. Wordt wel frisser, maar dat moet voor een zeebonk geen probleem zijn.
Geniet volop en be careful.
Hartelijke groeten, Riek en Jaap
09 Oktober 2010 - 07:01
Eddy:
Nog een week en dan ga ik in de herfstvakantie een week naar Lottem. [nooit van gehoord ... Noord Limburg] Lekker uitrusten van de eerste negen weken. Dan komt weer Sint - Kerst ... nou ja, altijd druk! Die waterval is wel indukwekkend als ik het zo lees. Ik merk wel dat je lekker aan het genieten ben. Veel plezier nog en blijf lekker genieten. -
09 Oktober 2010 - 07:15
Stephanie:
In de herfstvakantie ga ik lekker op vakantie naar Spanje, eindelijk! Ben ik echt wel aan toe. Zeker nadat we bijna geen zomer hebben gehad en ik hard heb doorgewerkt.
Het is goed om te horen dat Miranda de Lonely planet volgt en niet lekker eigewijs toch een moter huurt! haha.
Veel plezier nog en groetjes aan Irene -
09 Oktober 2010 - 09:24
Linda En Remco:
Hi, heb net jouw blog voorgelezen aan remco. Erg leuk om weer wat te horen. We hebben net boodschappen gedaan, want vanavond vieren we onze verjaardag. Drink maar een drankje op ons! In de herfstvakantie is remco ook vrij. We hebben nog niet echt vaste plannen, maar we gaan wel kijken of we wat leuks kunnen gaan doen. we gaan wel een slipcursus doen in almere, dat vind ik wel een beetje eng maar ook wel leuk. Ik laat je nog wel weten hoe ons feestje was. Veel plezier nog!! Kus kus -
09 Oktober 2010 - 13:19
Maris:
Hey Miran!
Gaaf die waterval! Klinkt weer indrukwekkend.
Hier is het stralend weer, en dat blijft het volgende week ook, als we de weermannen mogen geloven.. (wel wordt het langzaamaan wat kouder) Prima herfst dus!!
Nog een weekje werken en het is alweer herfstvakantie.. Ik ga lekker met Stephan 3 nachten naar Mill (in noord-brabant) Lekker genieten in een hotelletje en uitstapjes maken.. Wordt dus vast weer super..
Vanavond naar de verjaardag van Rem en Lin, wordt vast ook weer gezellig! Eens kijken of lisette nog gewoon kan lopen.. Die hoeft ook niet meer zo lang :)
Geniet er weer lekker van.
Kus -
09 Oktober 2010 - 15:46
Miranda Cardinaal:
hey lin, super veel plezier met je verjaardag! niet te veel drinken he. Ik zal zeker een drankje op jullie drinken! lin doe je wel voorzichtig met de slipcursus.
Eddy geniet van je vakantie in t zuiden.
Jaap en Riek super om weer jullie verhalen te lezen succes met de boot.
ja, steef een welverdiende vakantie in Spanje. Laat me horen hoe het is geweest ok.
maris geniet van je vakantie paar dagen weg en veel plezier bij lin! -
11 Oktober 2010 - 12:43
Chantal:
Ha Lieverd,
Wat ben je nog heerlijk aan t reizen en genieten als ik het zo lees, ondanks de nodige avonturen met die andere flapdrol! ;-) Verdwalen in de jungle en slingeren boven de afgrond, het is wel weer duidelijk wie de meest georganiseerde van de twee is. ;-) Haha! Gelukkig kunnen jullie er goed samen om lachen. En hoe is het met je beurse billen? En is Mike nu een vaste reispartner van jullie twee? Met mij gaat alles goed. In de herfstvakantie ga ik nog een nachtje weg met Charlotte. Afgelopen vrijdag heb ik mijn scriptie ingeleverd, deze donderdag heb ik mijn scriptiepresentatie en dan studeer ik bijna af!! Vandaag een sollicitatiegesprek ook al gehad bij een geweldig leuk bedrijf, dat ging goed. De herfstzon straalt hier buiten en ook in mijn hart. ;-) Ik stuur jullie twee zonnestralen en veel liefs. Have fun met zn twee.
Kus,
Chan -
12 Oktober 2010 - 13:22
Miranda Cardinaal:
hi chan, oei ik weet niet of ik eraan denk maar ik probeer voor je te duimen met je scriptiepresentatie!
Ook hoop ik dat je snel wat hoort op je sollicitaite!
Lieverd zet hem donderdag op en hou die zonnenstralen zelf ook vast!
Ik denk dat je zonnestralen een regenwolk hebben geraakt, want het regend al de hele dag!
Mike is nu weer zijn eigen pad aan het volgen!
Liefs Miran