Het goede doel en een medische check!
Door: mirandacardinaal
Blijf op de hoogte en volg Miranda
22 Oktober 2010 | Cambodja, Phnom-Penh
Nou ik wou jullie de vorige keer niet ongerust maken, maar mijn enkel deed echt ongelovelijk veel pijn. Dus een goede nachtrust had ik wel nodig!
Helaas het in slaap komen was al lastig, maar halverwege de nacht kriebelde er ook iets op mijn rug, ik wist meteen wat het was........!
Een KAKKERLAK. Dus ik sprong mijn bed al gillend uit en daarna maakte ik een dansje van de pijn. Het bleek een comisch gezicht te zijn. En ik was weer een ervaring rijker!
Na nog 10 min slaap ging de wekker. We werden op de juiste tijd opgehaald. Ik zat bij een knapperd op de moter, maar Irene had helemaal geluk! Bij het afstappen moest ze hem even aanraken, maar dat ging niet van harte. Wel heel vriendelijk werden we uitgezwaaid. Daarna een vreselijke tocht, waarin ik me geen raad wist met mijn been. Gelukkig wou Ireen hem wel even op schoot nemen en dat scheelde enorm.
Goed eindelijk veilig aangekomen nadat de vering van de bus lettelijk overstraat slingerde en alle rij kunsten getoond waren. Moesten we een tuk tuk nemen naar het centrum, maar dat ging niet helemall hoe wij het wouden en toen we gingen onderhandelen werden we nog verder op een verlaten stuk afgezet, zodat ik moest lopen met mijn enkel! Uit eindelij die avond een fantastische kamer gevonden en Gijs.
Gijs heeft ons vergezeld bij het eten en bij een drankje na afloop. We zijn net lokale mensen naar een disco geweest achter ons guesthouse te grappig voor woorden! De volgende dag een beetje verrot na een laat ontbijdje naar het ziekenhuis geweest. Toch maar even een check!
Dit is heel goed gegaan ik werd als een prinses behandeld en ze spaken perfect engels!
Na de foto was het duidelijk; niets gebroken na 10 dagen rust moet het over zijn. Af en toe lopen maar niet te veel als het pijn doet stoppen! O.K helemaal blij het s.o.s ziekenhuis verlaten! En de rekening viel ook echt super mee. Natuurlijk kan ik dat terug krijgen met het bonnetje.
's Avonds onze vriend uit Irael ontmoet en met zijn 4 ren gaan eten.
Varkentje van het spit genomen zoals de Lokalen het eten! Super gezellig.
Vandaag naar de gevangenis en de massagraven geweest. Dus wel het een en ander gelopen, maar het gaat nog allemaal prima!
Het was echt super indrukwekkend! Ik kreeg er wel een heel naar gevoel bij toen we door de martelkamers liepen.
Toch ondanks dat ik het eigenlijk niet gepast vond wel gefilmd, want dit is toch wel iets wat me heeft aangegrepen!
Bij de graven vooral het verhaal dat kinderen gewoon dood gegooid werden tegen een boom. Echt verschrikkelijk!
Goed snel een ander onderwerp, de tuk tuk chauffeur heeft ons nog even naar het s.o.s gebracht zodat ik mijn foto's kon ophalen en ons een bus aangesmeerd.
Nu dus morgen vertrekken we opweg naar Siem Reep de Tempels!!!
Matijs een vriend van Irene gaan we daar ook ontmoeten echt helemaal leuk!
Oh zondag probeer ik weer op skype te gaan om 21.00 uur mijn tijd en voor jullie 5 uur eerder!
Geen tijd om op fouten na te lezen!
Heel veel liefs Miran
22 Oktober 2010 - 14:27
Shirley:
Het was kort maar krachtig! Zondag ga ik kijken of ik het red.
Leuke maar ook heftige foto's van de gevangenis en massagraven.
Liefs
23 Oktober 2010 - 07:57
Jasmijn:
hi lieverd ik probeer online te zijn. ps wat een snoepie zeg die jongen op de foto!!!
xxx -
23 Oktober 2010 - 08:32
Laura:
Hey lieverd,
Is weer een tijdje geleden, maar ik geniet nog elke keer van je verhalen en je mooie foto's. Ook wel indruk wekkende foto's, Dingen die je nooit meer zal vergeten. Hey uhhm wie is die vent op de foto wat een leukerd haha. Goed te horen dat het met je enkel mee valt, en je ziet er overgens goed uit!!! Hoe is het verder met je buiten de fysieke dingen om? Hier gaat alles zijn gangetje en voor ons komt het moment lekker dichtbij dat je weer veilig in dit koude kikker landje bent haha!! Voor jou misschien iets minder maar ja... Nou lieverd geniet nog lekker en ik kan niet wachten tot ik je er weer bent hahaha.
Kuszie -
27 Oktober 2010 - 08:32
Miranda Cardinaal:
Hey shir,
super leuk om je gesproken te hebben afgelopen zondag!
En Jas,
Ja he echt een snoepie, maar niet voor mij :-(
Hey Lau,
Ik vind het echt zo super leuk dat je elke keer wat probeerd te sturen!!
Nou ik kan ook niet wachten tot ik thuis ben, maar voor nu geniet ik nog volop!!
kus kus