wat is er mis gegaan!
Door: mirandacardinaal
Blijf op de hoogte en volg Miranda
28 November 2010 | Nepal, Kathmandu
Hi allemaal,
Kijk dit is er gebeurd.
Ik had dit verhaal al geschreven voor ik weg ging en op de site gezet, maar blijkbaar is er iets niet goed gegaan, want hij is er nooit opgekomen. Die computers hier!!!!
goed hier dus het verhaal van voor de trekking!
Goed ik weet ik heb al eeuwen niets meer van me laten horen!
Maar om eerlijk te zijn ik had gewoon even geen zin meer om iets te schrijven!
Nu moet ik van mezelf wel even, want anders komt het er een hele lange tijd niet meer van!
Ik ga namelijk overmorgen op hike!!
Dit is voor 14 dagen dus geen internet in de buurt.
Even up date!
In Bangkok konden we verblijven bij een meisje die ik heb leren kennen in Suan Mokkh.
Zij heeft een relatie met een hoogleraar en deze heeft een apparement gehuurd in Bangkok. Hij heeft 1 kamer over en iedere keer dat zij te horen krijgt dat er iemand in Bangkok is, stelt ze voor dat hij of zij bij hun kan logeren!
Dit is dus ons geluk. Daarbij heeft hij vroeger ook rond gereisd en wilde hij alles voor ons betalen. Eten, dinken en toetjes het kon niet gek genoeg!!
Dus na het genieten van de lekkere sauna en een prachtig zwembad, waar we ook gebruik van mochten maken, op pad met onze rugzak naar het vliegveld!
We konden niet online inchecken dus we moesten 2 uur van te voren op het vliegveld aanwezig zijn!
Natuurlijk staan in alle loneley Planets dat de vliegmaatschappij niet betrouwbaar is met zijn vluchten, maar dit hadden we toen nog niet gelezen. Deze pech hadden wij dus ook.
De vlucht stond niet op het bord bij de incheck balie. We hadden dan nog wel het geluk dat er die avond een vlucht ging waar wij bij mee mochten.
Gelukkig wel een goede vlucht, maar we kwamen pas laat het vliegveld uit lopen en hebben on heel luxe met een taxi laten brengen.
Aangekomen bij het hotel hebben we een dure nacht gehad, maar het lukte Irene wel om af te dingen van 55 naar 18 $ dus goed gedaan.
Wij gelijk de straat op om te pinnen, want we vielen echt midden in het nieuwjaars festival. Dus de straat was afgeladen met dronken Nelpallezen. Wat eerst echt een vreselijke luchubere stad leek viel nu ineens mee! De mensen echt super vriendelijk en we waren verbaasd over het goede engels wat ze kunnen spreken!
Uiteindelijk na eerst een half uur met zijn drieen op straat stil gestaan te hebben om even alle indrukken van het verkeer te verwerken, hebben we geld gehaald.
De volgende dag opzoek naar een nieuw hostel.
Nu eentje die super goedkoop is voor 2,5 euro per persoon. Hier hebben we dan ook wel 2 uur over gedaan.
Als mijn zinnen en woorden trouwens niet zo kloppen komt dat door twee dingen. Gister een klein beetje te veel gedronken en de letters van het toesten bord zijn er niet meer.
De volgende dag hebben we echt een te gekke dag gehad!
Eerst na ons ontbijt belanden we in een straatfeest waar de mensen dansen alsof hun leven er vanaf hangt.
En wij doen natuurlijk gezellig met ze mee en krijgen dus ook aardappel in een zakje en een glaasje alcohol. Daarna mee gereden op een auto vol met mensen. Je kan het vergelijken met carnaval auto's die helemaal mooi versierd zijn. Vervolgens, let op Marga en Theo, hebben we een stadswandeling gemaakt wat een fantastische stad!
Het is net Leiden met allemaal nisjes. We hebben echt door de meest gekke steegjes gelopen. Zo grappig! Oh en Irene, haar bijnaam hier is Madonna, ze wordt door Nepalse mensen gefotografeerd. Ze vindt het echt vreselijk en ik lig maar in een deuk als dat weer gebeurd.
Na de geweldige stadstour zijn we lekker gaan lunchen. Toen we bij het hotel aankwamen waren de mensen druk bezig om de ceremonie voor te bereiden. We mochten deze bijwonen, dit was echt fantastisch! Hierdoor heb ik misschien sommige van jullie gemist op skype, sorry hiervoor! De ceremonie is bedoeld voor de broers. De zussen zegenen de broers en ze raken dan al hun zonde kwijt. vervolgens snoepen, drinken en cadeau's. We hebben zelfs bij het eten mogen zitten. Dit was maar goed ook want er was geen restaurant, meer open.
Overmorgen gaan we dan eindlijk op pad! Voor een spotprijs van 25 euro per dag met vervoer, eten, gids en accomondatie. Is het geen spotprijs? Als jullie het goedkoper hadden dan willen we het niet weten hihi!
Internet doet het hier meer niet dan wel. Zo een 16 uur per dag licht het netwerk plat ook mijn telefoon heeft geen bereik.
Dus na totale afzondering, lekker rustig, zal ik over dik 2 weken weer wat van me laten horen! En dan.... ben ik al weer bijna thuis!
Lies zet hem op, want ik realiseer me dat ik je dus ook niet kan bereiken als je gaat bevallen!
Tot nu toe, ik kan niet anders zeggen, is dit het leukste land wat ik heb gezien en dan ben ik nog niet eens de bergen in geweest. Ik heb er zo een zin in..... luitjes spreek jullie niet snel, maar denk wel aan jullie!
heel veel liefs Miran
Kijk dit is er gebeurd.
goed hier dus het verhaal van voor de trekking!
Goed ik weet ik heb al eeuwen niets meer van me laten horen!
Maar om eerlijk te zijn ik had gewoon even geen zin meer om iets te schrijven!
Ik ga namelijk overmorgen op hike!!
Dit is voor 14 dagen dus geen internet in de buurt.
Even up date!
De volgende dag opzoek naar een nieuw hostel.
De volgende dag hebben we echt een te gekke dag gehad!
heel veel liefs Miran
28 November 2010 - 19:20
Jasmijn:
he meid wat leuk allemaal ik miste je verhalen idd dus even je mams gevraagt hoe dat kwam maar gelukig er is nog leven en at voor een leven zeg party animal!!! jij hebt straks 6 mnd nodig om bij te komen. hahhaha hier alles goed hoor maar tijd dat je terug komt!
dikke kus