in mijn eentje - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Miranda Cardinaal - WaarBenJij.nu in mijn eentje - Reisverslag uit Sukhothai, Thailand van Miranda Cardinaal - WaarBenJij.nu

in mijn eentje

Door: mirandacardinaal

Blijf op de hoogte en volg Miranda

17 September 2010 | Thailand, Sukhothai

Hi allemaal,

Nou daar gaat ie weer hoor een hele beleving, maar dan nu in mijn eentje!!
Dit is dan natuurlijk ook nog leuker om over te vertellen, want ik heb dit zelf voor elkaar gekregen!
's Avonds na mijn laatste blogg, zijn we op pad geweest met Mike de vriend van Tallya, het meisje zonder stem.
Nu begrepen we dat ze het voor onbepaalde tijd heeft weg gegeven en langzamerhand vindt ze het moeilijk om vol te houden!
Ze zit nu in China en zingt daar in een band. Verder praat ze nog steeds niet.
Ik heb haar net een mail gestuurd, met de vraag of ze me toch nog eens wat meer kan vertellen. Hoe haar gedachtens waren toen ze zei, ik ga niet meer spreken?

Ok, sorry dan ga ik nu toch weer naar me zelf, want ik heb te weinig tijd en te veel te vertellen!
Wie heeft dat tegenwoordig niet heel herkenbaar voor de meeste denk ik?
's Ochtend vertrokken uit Bangkok, liep voor geen meter! Met de boot naar CS, maar hij wou heel stoer tussen 2 vrachtschepen door varen, alleen hij was niet op tijd. Waardoor het allemaal heel veel tijd in beslag nam.
Nadat ik bij de haven uitgestapt ben, waren er geen tuk tuk's. Ja een paar maar die gingen de verkeerde kant op.
Goed eindlijk bij het CS rijd net de trein weg!
Nu moet ik bijna 1,5 uur wachten geen probleem. Ben op mijn tas gaan zitten, iedereen keek me raar aan, waarom begrijp ik nog niet.
Toen na 1,5 uur had de trein vertraging nog eens zo een 1,5 uur!
Dus uiteindelijk rond 1 uur vertrokken. Een aangename verrassing was; dat ik eten en waterkreeg , later koffie en een appel cake!
Oja ik zat tweede klas dan heb je dat!
Goed rond 18.00 uur aangekomen in Phitsanulok. Nette tijd om opzoek te gaan naar een slaatplaats. Volgens lonleyplannet goedkopen plek, maar dat was het niet 250 B voor 1 persoon en geen uitstraling.
Ik had het al gelijk gehad met deze mensen. Op naar het volgende. Ik ontmoeten op straat 2 Franse mensen en die waren opzoek naar BON BON deze stond niet in de LonleyP. Ik ben blij dat ik daar terecht kwam.
Zeer vriendelijke mensen een kamer voor 200B Prima! Ze hebben me heel goed eten aangeraden en hebben me volledig geholpen met internet. Wat bij hun prive mocht i.p.v. bij dat andere hotel waar ik weg ben gegaan! Volgende dag wilde die knul van de foto me wel naar het busstation brengen helemaal top! Die avond met 2 Spaanse mensen een biertje gedronken de voetbal kwam natuurlijk weer ter spraken, maar het begint af te nemen in belangrijkheid, gelukkig! In de ochtend heeft die knul nog eens rond gebeld om te informeren welk Nationaal Park Open was. Daarna op de motor gesprongen en binnen 20 min was ik op het CS. Met een bus ticket in mijn hand. Bus reis verliep prima! Alleen toen ik aankwam wist ik begod niet wat ik moest doen. Sta je daar, verlaten van alles en dan? Niemand die engels kan!
Gelukkig 1 man die een klein beetje engels kon schoot me gelijk te hulp, nou ja. Ik denk dat het allemaal doorgestoken kaart was en goed geld aan me verdiend heeft, maar goed zo gaat het.
Ja, ik kan een dagtour voor je regelen, oh slapen ook? Mooi nog even 800B er boven op. Voor 1700B kreeg ik vervoer naar NP toe, entree bewijs, dagtour naar 3 punten de volgende dag. Nou ik ben maar accoord gegaan, want ik kon verder niets! Uiteindelijk kon ik niet in een tent slapen wat mijn insteek was, maar in een goedkope hut van 300B. Doordat het laagseizoen was mocht ik erin voor 220B.
Toen mijn chaffeur me er naar toe bracht probeerde hij nog een deal te maken. In de ochtend kon ik de zonsopgang van een uitkijkpunt zien voor 500B. Dit heb ik met veel moeite en tegenzin weten af te dingen tot 200B. Wat ik dus achteraf nooit betaald heb! Hij zou er om 18.00 uur terug zijn en slapen, zodat we om 4 uur 's ochtends konden vertrekken! Ik ben toen rustig mijn muggennet gaan ophangen en alles klaar maken voor de nacht. Hierna ben ik naar het enige restaurant gegaan en heb daar een goede lunch genomen. Hierna natuurlijk eigenwijs, aan de wandel. Ik denk als ik vandaag al iets doe van het programma van morgen, kan ik misschien andere dingen zien? Dus op naar de waterval zo een 4km verderop. Na 3 km afgeslagen en na 800m bleek dat ik verkeerd zat en nog 1 km verder moest lopen. Dus weer terug, bij de goede afslag aangekomen was het aan het hozen. Goed hollander die ik ben, ga toch naar de waterval. Ik heb betaald voor het park, ik wil ook zo veel mogelijk zien! Na een onbegaanbare weg heb ik de waterval gevonden. Nou er was genoeg water! Toen terug omhoog, ondanks dat ik nu vanaf 1 sept gestopt ben met roken was ik buiten adem! Mijn hemel! boven mijn ponsio, waar ik natuurlijk zo een 6 keer over ben gestruikeld, uitgedaan. Eindelijk een slokje water, maar toen kwam er een auto en ik dacht als ik nu mee kan, kan ik nog meer van het park zien. Dus hup alles in de hand en..., sorry mam, liften! Deze 4 mannen aller aardigst hebben me voor het restaurant weer afgezet. Toen voor 15B warme chocomel, heerlijk. Op naar het volgende avontuur Lan Hin Tak (een weide met rotsen). Het zou 2,5 km lopen zijn, maar verrassing na 1,5km begon ik te twijfelen. Dus besloot een auto, 1 van de weinige in dat park te laten stoppen en te vragen. Gelukkig stond het op de kaart ook in het thais. verrassing ik moet 1km terug. Gelukkig mocht ik mee in de pik-up car achterin op het voer voor de koeien, heerlijk rook het naar bix. Daarna genoten, op en top kijk maar naar de heuvelachtige foto's. Liep ik daar helemaal alleen! Geen toerist te bekennen! Helaas durfde ik niet van de zonsondergang te genieten, want dan moest ik in het donker lastig terug lopen, geen zin om iets te breken!
Toen ik bijna terug was kwam er een busje langs met allemaal schoolkinderen. Druk zwaaien en joelen! Ook mijn bodygard, Mik kwam me tegemoet rijden!
Eerst maar eens wat gaan eten en toen naar beneden lopen om naar bed te gaan. Mik was al helemaal bezorgd hij was al naar boven aan het rijden, toen ik aankwam, om mij te zoeken. Daarna zei hij er zijn heel veel muggen! Ik liet hem mijn net zien en zei dat het goed zou komen met mij. Ok, toen ging hij gerust in zijn wagen liggen! voor het eerst van mijn reis had ik die avond kippenvel!

Om 4.00 uur de wekker, nadat ik vanaf 0.00 uur elk uur had gezien was ik toch niet zo moe! Toen opweg naar de zonsopgang. Ik dacht nog zal ik hem betalen? Nee als hij over begind betaal ik, maar eigenlijk heb ik genoeg betaald. Na de zonsopgang, die redelijk was naar een waterval gereden Man Daeng. Mik stapte uit met een machette onder zijn arm. Ik dacht wat krijgen we nu? Toen bij een opziener aangeklopt. Moest ik nog eens 500B betalen. Mooi niet, ik betaal genoeg zei ik!
Oh o.k, in de auto pakte hij het woordenboekje erbij, wat hij gister speciaal was gaan halen (zie foto) om uit te leggen waarom we niet konden gaan. beer, forrest, schieten. Ok, helaas maar te begrijpen en ook waarom ik 500B moest betalen.
Op naar de Cliff Area. Hier heb ik 1,5 uur lekker gewandeld helemaal alleen heerlijk en prachtig om te zien.
Toen wou ik naar Si Phat Charin een prachtige waterval. Nee, dat kon niet die was gesloten. Hij stopte er wel en zei toen grote slang gesignaleerd. Dus op naar waterval Pha Lat. Hier ging hij voorop en probeerde voor mij het mooiste plekje te vinden.
Mooie foto's en film. Op de terugweg gleed hij uit tot zijn knieen in het water. Ik moest eigenlijk lachen, maar heb me beheerst en geschrokken gereageerd. Oh geeft niets zei hij en deed bij de auto slippers aan. Toen bracht hij me terug naar het busstation. Hier een heel goedkoop ticket terug naar Phitsanulok. om 13.00 ticket gekocht naar Sukhothai. Hotel gebeld of ze me konden ophalen en dat was geen probleem! Lekker gezwommen en daarna de was weg gebracht, want hier gaat het per stuk in zo een lux oort verblijf ik nu! Toen ook gelijk naar de night market. Toen ontmoete ik een engelse lerares, super aardig! Ik heb toen heel onbeleefd gevraagd of ik een keer bij haar school kon kijken. Wat tkai chum phon was de school geen probleem, om 9.00 daar zijn! Dus ik lekker na het eten met een filpje naar bed.

Vandaag dus naar die school. Daarna eventueel naar Historical Park. Voordat ik de leekracht gevonden had zijn er mensen voor mij het hele park afgegaan. Geweldig, zo in die klas. Engelse les levend voor die kinderen. Ik werd daarna ook van klas naar klas gesleept, want iedereen wou me zien of horen! Geweldig! Toen in de lunchpauze heeft Fon me de buhdda laten zien en de Wat Regtani Laten zien daarna Thais gegeten en toen heb ik een les mogen bjwonen met jonge monnikken, het was een aanrakingsles!!!!!!! Toen mocht ik gratis op internet in de school! Morgen weer! Dus Ireen, misschien morgen al praten, mijn tijd 11.00 uur hihi?
Hierna heeft ze me mee genomen naar de Wat Mahathan in Historical Park, Geweldig! Hierna heb ik haar getrakteerd op eten! Ook goedkope videobandjes kunnen kopen, want die zijn bijna vol. Ik zat achter op haar motorbike met een big smile!
Het is echt te gek voor woorden, misschien mag ik zelfs bij haar slapen zoiets zei ze. We zien wel wat er nog meer hier op mijn pad komt, maar verwent word ik!
Oh er lopen hier allemaal konijnen los rond echt heel grappig!
Nou tot het volgende avontuur!
dikke kus en knuf!
Begin jullie nu wel echt te missen!

oh chantal,
Ik heb vandaag een offer gemaakt bij de mooiste Wat speciaal voor jou!
Dikke kus

• 17 September 2010 - 14:21

Maris:

Hey!

Dat gaat je lekker af zeg, in je eentje!
    Wel weer gaaf wat je allemaal meemaakt.
    En je mag ook wel eens verwend worden toch?
    Veel plezier wel en ik ben benieuwd hoe dit verder gaat!

Kus

• 17 September 2010 - 16:43

Shirley:

welke film heb je gekeken... was het wel engels gesproken of ook thais?

• 18 September 2010 - 03:42

Miranda Cardinaal:

Hey shir,

Tja de film was Badman in Thai!
    Maar gister een of andere horror gezien. Dit was de enige film in Engels, maar hij was wel heel eng!

Vannacht onweer gehad ik werd er wakker van en dat gebeurd niet snel!

Hey Maris,
    wat leuk dat je iedere keer weer zo snel even een reactie achter laat dat waardeer ik heel erg!

• 18 September 2010 - 10:36

Chantal:

Wat een avonturen weer! Vind het erg leuk om te lezen over je trip en ik herken ook zoveel plaatsen waar je heen bent gegaan. Van Sukhothai herinner ik me vooral nog de mooie tempels waar je met de fiets langs kon gaan rijden. Knap dat je je zo goed redt in je eentje. Maar betekent dat nou dat dat leuke meisje van de foto's een andere reisroute had dan jij? En hoe gaat het met het meisje zonder stem? Blijf dat een apart verhaal vinden!! Lieverd, ben trots op je reislust en geniet ervan. Met mij gaat alles prima. Mama is nog moeilijk, maar nieuwe liefde geeft energie.

Dikke kus,
    Tal

• 19 September 2010 - 08:14

Linda:

Hey!!
    Gaaf hoor helemaal alleen, ik zou het niet durven.
    Ik heb wel het een en ander te vertellen, maardat doe ik wel even in een prive mailtje later vandaag.

Kus kus!!

• 20 September 2010 - 10:00

Dick En Greetje:

Hallo Miran, ik geniet enorm van je verhalen waarin jij zo geniet !! Houden zo, groetjes Gr.